Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить українцям поки взагалі не їздити за кордон


Дипломати зауважують, що багато країн ввели комплекс жорстких обмежувальних заходів
Дипломати зауважують, що багато країн ввели комплекс жорстких обмежувальних заходів

Через оголошену пандемію коронавірусу у світі Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України, повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства.

«Це стосується, насамперед, КНР, Республіки Корея, Японії, а також традиційних, популярних серед українців туристичних напрямків, зокрема Італійської Республіки, Королівства Іспанія, Французької Республіки, Грецької Республіки, ФРН, Арабської Республіки Єгипет, Об’єднаних Арабських Еміратів, Турецької Республіки, Королівства Таїланд, Держави Ізраїль тощо. Просимо врахувати, що, станом на сьогодні, низка країн на національному рівні запровадила комплекс жорстких обмежувальних (карантинних) заходів, спрямованих на локалізацію вірусу», – йдеться в повідомленні МЗС.

Дипломати зазначили, що тим українцям за кордоном, де зареєстровані випадки інфікування громадян через коронавірус, необхідно проявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади і повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України.

Відсьогодні в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Станом на 12 березня у світі зафіксували понад 126 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 638. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG