Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розслідує три версії нападу в Харкові – Антон Геращенко


Місце стрілянини в центрі Харкова, 20 серпня 2018 року
Місце стрілянини в центрі Харкова, 20 серпня 2018 року

Є кілька версій того, що спричинило стрілянину в центрі Харкова, повідомив народний депутат та член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

Одна з версій: напад спровокували якісь дії міської влади, які зачепили самого злочинця або членів його родини, інша – стрілець був під дією наркотичних речовин чи алкоголю.

«Про те, що нападник був не при собі, свідчить той факт, що він стріляв не тільки в охоронців міської ради та поліцейських, але й просто по колесах автомобіля «Шкода Октавія», що проїжджав повз», – зазначає депутат.

Третя версія – хуліганство. Геращенко сподівається, що мотиви будуть встановлені остаточно після того, як стане відомим ім’я стрільця.

За його інформацією, нападник мав два пістолети: сигнальний та пневматичний пістолет «Байкал», обидва перероблені під стрільбу бойовими патронами.

Зараз харківська поліція працює над з’ясуванням особи стрільця й просить допомоги в громадян.

Стрілянина сталася в ніч на 20 серпня. Невідомий відкрив вогонь у центрі Харкова та поранив охоронця будівлі міської рани – зараз він перебуває в лікарні у важкому стані. На місце прибули патрульні поліцейські, нападник поранив одного з них. Поліцейські застосували зброю, стрілець загинув на місці.

Поранений патрульний помер у лікарні. Як повідомили в поліції, загиблий – 29-річний поліцейський Дмитро Кірієнко.

XS
SM
MD
LG