Доступність посилання

ТОП новини

40% аналогових передавачів продовжать мовлення після 1 вересня – Нацрада


Після відключення аналогового сигналу мовлення 1 вересня продовжать працювати 40% аналогових передавачів, повідомив 27 серпня відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко.

Йдеться про 758 аналогових передавачів, що працюють на території з особливим режимом мовлення, на кордоні з Росією (у Сумській, Харківській, Чернігівській областях) і передавачі Національної суспільної телерадіокомпанії та місцевих мовників.

«На території з особливим режимом мовлення програми вітчизняних телеканалів транслюватимуть 147 аналогових передавачів відповідно до ліцензій телерадіокомпаній і 21 передавач – на підставі виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення. На території проведення Операції об’єднаних сил працюватимуть 124 аналогові передавачі відповідно до ліцензій телерадіокомпаній (з них – 59 радіоелектронних засобів у Донецькій області і 65 – у Луганській області) та 18 – на підставі дозволів на тимчасове мовлення. На півдні Херсонщини працюватимуть 23 передавачі за ліцензіями і 3 – на підставі дозволів на тимчасове мовлення», – йдеться у повідомленні Нацради.

За словами Олександра Ільяшенка, Національна рада очікує ухвалення урядом змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України, що дозволить до кінця року продовжити роботу аналогових передавачів.

Читайте також: В Україні почали вимикати аналогове мовлення. Що про це потрібно знати

Раніше повідомлялося, що 31 серпня 2018 року – останній день використання в Україні аналогової радіотехнології для телевізійного мовлення.

1 серпня аналогове телебачення вимкнули в Києві та Кіровоградській області.

У грудні 2006 року Україна підписала меморандум, згідно з яким країна зобов’язалася повністю перейти на цифрове мовлення замість аналогового.

XS
SM
MD
LG