Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк продав 300 мільйонів доларів на міжбанку, валютних обмежень не планує


Попит на валюту переважає пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників фінансового ринку через поширення світом коронавірусу, пояснюють у Нацбанку
Попит на валюту переважає пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників фінансового ринку через поширення світом коронавірусу, пояснюють у Нацбанку

Національний банк України протягом дня продав 300 мільйонів доларів в ході торгів на міжбанківському ринку, щоб згладити коливання курсу, йдеться в повідомленні регулятора увечері 17 березня.

«На сьогодні попит на валюту переважає пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників фінансового ринку через поширення світом коронавірусу. Найактивніші учасники валютного ринку – українські компанії. Населення та іноземні інвестори формують значно менший попит на валюту», – зазначають у пресслужбі НБУ.

Водночас центробанк декларує достатню кількість резервів, щоб і надалі згладжувати коливання, спричинені «психологічним чинником».

«Ми не плануємо запроваджувати валютні обмеження і будемо дотримуватися послідовної політики на валютному ринку. У минулому році ситуація на валютному ринку була сприятливою, був надлишок валюти, і для згладжування коливань гривні у бік зміцнення Національний банк викупив з ринку майже 8 мільярдів доларів США в резерви (чиста купівля). Тож сьогодні ми маємо достатню подушку безпеки, щоб згладжувати коливання гривні вже в інший бік», – пояснюють у Нацбанку.

Читайте також: НБУ надав банкам рекомендації на час карантину

Опівдні 17 березня Національний банк України встановив довідкове значення курсу 27 гривень 3 копійки за долар. Це на 51 копійку більше за офіційний курс 26 гривень 52 копійки, встановлений на 17 березня.

XS
SM
MD
LG