Доступність посилання

ТОП новини

НБУ послабив гривню на 16 копійок щодо долара після рекордного посилення


Будівля Національного банку України
Будівля Національного банку України

Національний банк України оприлюднив опівдні довідкове значення курсу 27 гривень 79 копійок за долар. Це на 16 копійок більше, ніж офіційний курс на 1 квітня. Послабленню гривні передувало її рекордне в 2020 році (одразу на 43 копійки) посилення – від 28 гривень 6 копійок до 27 гривень 63 копійок за курсом НБУ.

Аналітики не чекали значного обмягу торгів на міжбанківському валютному ринку 1 квітня. «Обсяги будуть низькими за рахунок ефекту першого дня місяця. Справа в тому, що компанії підбивають підсумки минулого звітного періоду і визначаються з остаточними планами на новий. І це зазвичай знижує їхню активність на міжбанку», – відзначали фахівці сайту «Мінфін».

За даними Finance.ua, станом на 12:40 торги на міжбанку відбуваються на рівні 27 гривень 72–76 копійок за долар. На відкритті сесії котирування були вищими (27,83–88), але згодом пропозиція долара зросла.

Ухвалення Верховною Радою України узгоджених із Міжнародним валютним фондом законів щодо ринку землі та банківської сфери посприяло посиленню гривні на українському міжбанківському валютному ринку.

На валютному ринку ажіотажного попиту не спостерігається, відзначає цього тижня Національний банк України.

XS
SM
MD
LG