Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу незабаром виступить перед Конгресом США – Джонсон


Точна дата виступу прем’єр-міністра Ізраїлю – невідома
Точна дата виступу прем’єр-міністра Ізраїлю – невідома

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звернеться до Конгресу США на тлі загострення напруженості з президентом Джо Байденом через те, як ізраїльський лідер веде війну в Секторі Гази. Про планований виступ повідомив спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон.

«Незабаром ми приймемо прем’єр-міністра Нетаньягу в Капітолії на спільне засідання Конгресу», – сказав Джонсон. Точної дати він не навів.

Виголошуючи промову на прийомі в ізраїльському посольстві, Джонсон, критик політики президента-демократа щодо Ізраїлю, сказав, що це буде «сильним проявом підтримки ізраїльського уряду в час найбільшої потреби».

Повідомлення з’явилося на тлі визнання 22 травня Норвегією, Ірландією й Іспанія незалежності Палестинської держави, а також оголошення прокурора Міжнародного кримінального суду про те, що він буде вимагати ордерів на арешт Нетаньягу і лідерів «Хамасу» за ймовірні воєнні злочини під час війни в Газі.

США підтримують Ізраїль в його війні проти «Хамасу» (угруповання, визнане терористичним в ЄС і США). Водночас Білий дім висловлював занепокоєння через зростання загиблих серед цивільних і застерігав Ізраїль від операції в місті Рафах у Секторі Гази, де знайшли притулок понад мільйон людей.

Форум

XS
SM
MD
LG