Доступність посилання

ТОП новини

Меркель оголосила, що не балотуватиметься на посаду лідера владної партії


Канцлер Німеччини Анґела Меркель, Берлін, Німеччина, 29 жовтня 2018 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель, Берлін, Німеччина, 29 жовтня 2018 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель повідомила своїм однопартійцям по Християнсько-демократичному союзу (ХДС), що готова більше не балотуватися на посаду голови партії, але прагне залишитися на посаді канцлера, повідомили інформаційні агенції DPA та Reuters 29 жовтня.

Агенції посилаються на джерела в ХДС. За цими даними, Меркель ухвалила рішення після того, як упродовж двох тижнів консервативний блок на чолі з нею у двох землях Німеччини зазнав відчутних втрат.

Підтримка ХДС скоротилася на 10% у землі Гессен на виборах 28 жовтня. 14 жовтня партія-партнер ХДС, Християнсько-соціальний союз (ХСС), зазнала втрат у своїй рідній землі Баварії.

ХДС планує обрати нового партійного керівника на конференції в грудні. Меркель очолює партію з 2000 року, а з 2005 року є лідером Німеччини.

Попередник Меркель, соціал-демократ Ґергард Шредер, пішов із посади лідера своєї партії в 2004 році, але залишався канцлером. Нині 74-річний Шредер працює в російському «Газпромі» і ретранслює позицію Москви в Німеччині та Європі в цілому.

XS
SM
MD
LG