Доступність посилання

ТОП новини

У Норвегії затримали російського громадянина, підозрюваного в шпигунстві


Працівники поліції охороняють вхід до суду в Осло, Норвегія
Працівники поліції охороняють вхід до суду в Осло, Норвегія

Влада Норвегії повідомила про затримання російського громадянина за підозрою в здійсненні незаконної розвідувальної діяльності.

Інформаційне агентство Норвегії (NTB) 23 вересня повідомило, що чоловік був затриманий в аеропорту Ґардермуен поблизу столиці Осло 21 вересня.

Агентство повідомляє, що чоловіка, ім’я якого не розголошується, взяли під варту після слухання в окружному суді Осло 22 вересня.

Його будуть утримувати протягом двох тижнів через ризик знищення доказів, цитує NTB представника Служби безпеки Норвегії.

Чоловік підозрюється у проведенні незаконної розвідувальної діяльності після відвідування семінару у норвезькому парламенті з питань цифрових технологій.

У грудні Росія заявила, що затримала норвезького громадянина за підозрою в шпигунстві після того, як він нібито отримав секретні документи від російського чоловіка, який також перебуває під арештом.

Читайте також: Швейцарія вимагає від Росії «припинити шпигунську діяльність» на своїй території

Росія ув’язнила кількох людей із сусідніх країн, включаючи Естонію, Литву та Україну, за звинуваченням у шпигунстві. Напруження особливо посилилось після анексії Росією українського Криму в 2014 році та участі у бойових діях на сході України.

Кремлівські критики кажуть, що Росія використовує шпигунські претензії як інструмент геополітичної конкуренції.

XS
SM
MD
LG