Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив ГПУ тимчасово вилучити оригінали справи щодо громадянства Новинського


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Генеральна прокуратура перевіряє законність надання громадянства Україні народному депутату від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва від 31 липня.

Суд дозволив тимчасово вилучити оригінали справи про прийняття Новинського до громадянства України.

Генпрокуратура подала в суд клопотання в рамках розслідування справи про незаконне позбавлення волі Олександра Драбинка.

«У ході досудового розслідування необхідно дослідити справжність підписів та написів від імені Новинського у документах, які стали підставою для надання йому громадянства України», – йдеться у рішенні.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

Читайте також: Новинський – «доторканний». Що за цим стоїть?

У грудні 2016 року Верховна Рада України дала згоду на притягнення Вадима Новинського до кримінальної відповідальності за клопотанням Генпрокуратури України.

XS
SM
MD
LG