Доступність посилання

ТОП новини

Екс-президент США Обама розкритикував республіканців і Трампа


Барак Обама засудив республіканців через те, що вони, за його словами, не бажають захищати демократію
Барак Обама засудив республіканців через те, що вони, за його словами, не бажають захищати демократію

Президент США Дональд Трамп намагається нажитися на невдоволенні американців – із такою заявою виступив колишній американський президент Барак Обама.

Під час виступу в університеті в Іллінойсі Обама розкритикував Республіканську партію й адміністрацію Білого дому. Екс-президент зазначив, що в американському суспільстві зростає роз’єднаність, демократія перебуває під загрозою, підриваються відносини з давніми союзниками.

Обама засудив республіканців через те, що вони, за його словами, не бажають захищати демократію чи перевірити політику Трампа. Він сказав, що це доведеться зробити виборцям під час проміжних виборів у Конгрес у листопаді.

Екс-президент США Барак Обама практично припинив політичну діяльність після того, як залишив посаду. Однак він вирішив підтримати демократів на майбутніх виборах.

У США проходить кампанія напередодні проміжних виборів. Вони призначені на 6 листопада. У ході виборів повністю зміниться склад палати представників Конгресу і частина сенаторів.

Раніше президент США Дональд Трамп неодноразово критикував Обаму за проведену зовнішню політику. На думку Трампа, його попередник, зокрема, не зміг вибудувати відносини з Росією і дозволив Москві анексувати Крим.

XS
SM
MD
LG