Доступність посилання

ТОП новини

Координатор ОБСЄ Фріш зміг відвідати менше половини українських полонених в ОРДЛО – Геращенко


За словами Ірини Геращенко, Тоні Фріш зміг зустрітися лише з кількома українськими військовими в полоні ОРДЛО
За словами Ірини Геращенко, Тоні Фріш зміг зустрітися лише з кількома українськими військовими в полоні ОРДЛО

Бойовики допустили координатора від ОБСЄ Тоні Фріша менше ніж до половини українських військових, утримуваних у в’язницях на окупованій території Донбасу, з наданого українською стороною списку, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко у Facebook.

«За попередньою інформацією, на окупованих територіях посол Т.Фріш зміг зустрітися лише з кількома військовими з того першочергового списку, який ми подали з вимогою відвідати і підтримати наших хлопців», – написала Геращенко.

З позитивів вона відзначила, що представнику ОБСЄ вперше за ці роки дали можливість поспілкуватися з утримуваними українцями віч-на-віч, без присутності тюремників і представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

«Негатив й те, що найбільше тривожить: допустили Фріша менш ніж до половини із нашого списку (точну інформацію щодо прізвищ матимемо пізніше), особливо тривожна ситуація з окупованим Луганськом, там кілька українських військових - у повній ізоляції. Це ще раз наводить на думку, що їх катують, тому й ховають», – написала І.Геращенко.

Крім того, за її словами, українська сторона просила Тоні Фріша домогтися від окупаційної влади Донецької та Луганської областей забезпечення «права на дзвінок і листи незаконно утримуваним».

«Чи є результати – будемо знати вже скоро», – повідомила вона.

Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш відвідує лінію зіткнення на Донбасі 6-12 вересня, повідомляла прес-служба ОБСЄ. Він зустрінеться з утримуваними особами і подивиться на те, в яких умовах їх утримують, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Путіну вигідно, щоб Медведчук здійснив обмін утримуваними особами – Котенко

25 червня голова СБУ Василь Грицак заявляв, що підтримувані Росією бойовики утримують на Донбасі 113 українців.

XS
SM
MD
LG