Доступність посилання

ТОП новини

Влада пропонує одеському підприємству виробляти апарати штучної вентиляції легень


В самій компанії, про яку йдеться, «Телекарт Прилад», інформацію поки не коментують (фото ілюстративне)
В самій компанії, про яку йдеться, «Телекарт Прилад», інформацію поки не коментують (фото ілюстративне)

Влада Одеси веде переговори щодо локального виробництва апаратів штучної вентиляції легень, повідомила під час сесії Одеської міської ради заступник міського голови-директор департаменту фінансів Світлана Бедрега.

«Сьогодні тривають перемовини із компанією «Телекарт Прилад», щоб, якщо є можливість, на базі цієї компанії почати виробництво життєво необхідних апаратів штучної вентиляції легень», – заявила Бедрега.

В самій компанії інформацію поки не коментують. Як розповіли Радіо Свобода в приймальні, генеральний директор – у відрядженні.

Одеська компанія «Телекарт Прилад» займається військовими розробками та виконує замовлення для українських військових – радіотехнічне обладнання за стандартами НАТО (STANAG), мобільні пункти зв’язку, командно-штабні машини та інші цифрові продукти. Втім медичної продукції в них немає.

За офіційною інформацією, станом на сьогодні в міських лікарнях Одеси є 60 апаратів штучної вентиляції легень. За словами Бедреги, найближчим часом планується закупити ще 50 одиниць стаціонарних та 4 пересувних апарати штучної вентиляції.

Крім цих апаратів, в міські лікарні планують закупити додаткові чотири аналізатори газів крові та електролітів, один автоклав, 21 монітор пацієнта, більш ніж дві сотні кисневих балонів і двісті пульсометрів. На це та інше обладнання витратять понад 104 мільйонів гривень з місцевого бюджету. Всього на заходи з запобігання розповсюдженню коронавірусу в Одесі запланували виділити майже 143,5 мільйонів гривень, в тому числі 3,2 мільйони на 10 тисяч експрес-тестів на коронавірус COVID-19.

Станом на 18 березня в одеській інфекційній лікарні перебувають 17 пацієнтів, що прибули з різних країн із виявленим коронавірусом. В них усіх були зафіксовані симптоми гострих респіраторних захворювань.

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі станом на 18 березня зареєстрували 198 тисяч випадків коронавірусу. Майже 8 тисяч людей померли, майже 82 тисячі – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG