Доступність посилання

ТОП новини

До Одеси привезли 6 тисяч експрес-тестів на коронавірус


Отримані з Китаю тести на коронавірус, Одеса, 24 березня 2020 року
Отримані з Китаю тести на коронавірус, Одеса, 24 березня 2020 року

Одеська область отримала близько 8 тисяч тестів для перевірки на коронавірус – 6 тисяч експрес-тестів і близько 2 тисяч комплектів реагентів для ПЛР-тестування. Про це 24 березня повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций. За його словами, для Одеського регіону це тільки перший етап отримання медичних засобів та обладнання, який Україна отримала з Китаю.

«500 захисних комбінезонів, які будуть розподілені перш за все на потреби екстреної медицини, для працівників швидкої допомоги, які виїжджають на виклики. І ми отримали майже 5 тисяч масок класу N95, які також розподілять між працівниками швидкої допомоги і працівниками опорних лікарень регіону», – повідомив Куций.

За його словами, основна маса експрес-тестів залишиться в Одесі, але щонайменше по 50 тестів буде надіслано на кожний район області. Реагенти для ПЛР-тестування залишаються в Одесі в обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я. Як повідомив директор центру Віталій Гончаров, 24 березня до них у лабораторію надійшов ПЛР-апарат для проведення діагностики, його придбала та передала в лабораторію одеська компанія «Інтерхім».

Радіо Свобода раніше повідомило, що Львівська область отримала понад 4 тисячі тестів, 5 тисяч масок і 500 захисних костюмів із медичного вантажу, який привезли з Китаю в Україну.

Всього, за даними Офісу президента, Україна отримала з Китаю 250 тисяч експрес-тестів. Близько 100 тисяч відправлять у підрозділи Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та поліції, а решту мають розподілити по базових лікарнях у регіони. Також в Україну доставили 80 тисяч респіраторів та 10 тисяч комбінезонів захисту, 500 тисяч тришарових масок для потреб військовослужбовців, поліцейських, працівників Держприкордонслужби та інших служб, що мають безпосередній контакт із населенням.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG