Доступність посилання

ТОП новини

Біля Одеси обстріляли судно із 600 тоннами пального на борту


За повідомленнями, під обстріли потрапили судна Millenial Spirit та Namura Queen
За повідомленнями, під обстріли потрапили судна Millenial Spirit та Namura Queen

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що в Одесі під обстріл, за попередніми даними – російського військового корабля, потрапило судно Millenial Spirit.

У фейсбуці Залужний зазначив, що судно було за межами прилеглої морської зони (12 миль).

Як уточнює у фейсбуці Адміністрація морських портів України із посиланням на службу капітана порту, влучення двох ракет у бункерувальник сталось о 12:10 на якірній стоянці 355. На борту судна 600 тонн мазуту та дизеля. Одна ракета потрапила в надбудову, інша – в корпус.

«Сталося возгорання, яке могло, у разі вибуху, призвести до екологічної катастрофи. Члени екіпажу опинилися у воді та запросили на допомогу. Для гасіння пожежі до бункерувальника були спрямовані буксири Бриз-1, Вікторі, ПК-888, КПЛ-99. Для рятування екіпажу – SAR 02», – повідомляє одеська капітанія.

Медичну допомогу забезпечував порт Чорноморськ – з десяти членів екіпажу – двоє у тяжкому стані, інші – в задовільному. У капітана судна тяжкі опіки та зламана рука. О 14:15 постраждалих доставили на берег та відправили до лікарні. Зараз бункерувальник на якорі.

Також біля Одеси обстріляли два судна – на якірній стоянці порту «Південний», за понад 12 миль від берега, повідомив у фейсбуці бізнесмен Андрій Ставніцер. На стоянці під обстріл потрапило судно під прапором Панами Namura Queen. Пожежа була локалізована, зазначив Ставніцер.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG