Доступність посилання

ТОП новини

До ВАКС надійшла апеляція на запобіжний захід мерові Одеси Труханову


Мер Одеси Геннадій Труханов
Мер Одеси Геннадій Труханов

До Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду надійшла апеляційна скарга сторони захисту на ухвалу ВАКС про застосування до міського голови Одеси Геннадія Труханова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 13,42 млн грн застави. Про це повідомляє у понеділок пресслужба ВАКС.

«Особа підозрюється в участі в організованій групі, яка причетна до придбання Одеською міською радою у приватної структури будівлі, що раніше входила до майнового комплексу заводу «Краян», за завищеною ціною», – йдеться в повідомленні.

За даними суду, розгляд апеляційної скарги у справі призначено на 9 травня, об 11:00.

4 травня мера Одеси взяли під варту у справі заводу «Краян». Альтернативою визначили заставу у понад 13 мільйонів гривень. Наступного дня стало відомо, що за нього цю заставу внесли.

Захисник Труханова анонсував скаргу в Апеляційну палату ВАКС щодо рішення.

За даними слідчих, в період з липня до грудня 2016 року Геннадій Труханов разом із іншими посадовими особами мерії та приватної компанії заволодів коштами місцевого бюджету Одеси в сумі 185 мільйонів гривень під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за свідомо завищеною вартістю. Труханов свою вину заперечує. Він став мером Одеси у 2014 році.

XS
SM
MD
LG