Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі обвалилася частина пам’ятки архітектури


Момент обвалу будівлі, якій більш ніж 120 років
Момент обвалу будівлі, якій більш ніж 120 років

В Одесі впала частина триповерхової будівлі-пам'ятки архітектури, де проводились протиаварійні роботи. Ніхто не загинув і не постраждав, будівля була нежилою. Їй більш ніж 120 років.

Як повідомив заступник міського голови Сергій Підгайний, об’єкт належить Фонду державного майна та був переданий в користування Одеському морському торговому порту. Той здав його в оренду.

«В орендаря був дозвіл на проведення протиаварійних робіт. Будемо розбиратися, чи виконувалися вони законно. У проєкті за моєю інформацією не було розкриття віконних пройомів, але дозвіл видавала обласна державна адміністрація, будемо розбиратися з ними разом», – наголосив Підгайний.

За його словами, будівля перебуває в аварійному стані останні два-три роки.

Як повідомили Радіо Свобода в обласному департаменті культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини, восени 2019 року вони дійсно видавали дозвіл на проведення протиаварійних робіт. Автором проєкту, який пройшов необхідну експертизу, виступила компанія ТОВ «ЕКОСТРОЙ І К», а за дозволом звернулося ТОВ «Нью Рент проперті».

Як розповіли Радіо Свобода місцеві мешканці та очевидці, роботи ззовні будівлі розпочалися кілька днів тому. Всередині вони тривали раніше.

XS
SM
MD
LG