Доступність посилання

ТОП новини

ООС: один військовий загинув, четверо поранених після бою біля Золотого


Новотошківське, Луганська область, 28 березня 2019 року
Новотошківське, Луганська область, 28 березня 2019 року

Один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення після бою в районі Золотого на Луганщині, повідомив штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

За даними ООС, бій поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного закінчився.

«Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені. У готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація повністю контрольована», – заявили в штабі.

Українські військові стверджують, що після бою загинув один бойовик, ще п’ятеро отримали важкі поранення. У підтримуваному Росією угрупованні «ЛНР» не підтверджують цю інформацію. Там звинувачують українську армію в спробі наблизитися до позицій бойовиків й подальшому артилерійському обстрілі.

Зранку 18 лютого штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомив, що бойовики атакували позиції української армії у районі населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний. При цьому контрольовані Росією сили використовували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG