Доступність посилання

ТОП новини

ООС: на Донбасі виявили військовий засіб ураження виробництва Росії


Український солдат на передовій позиції української армії під Золотим-4, Луганська область, лютий 2020 року
Український солдат на передовій позиції української армії під Золотим-4, Луганська область, лютий 2020 року

На Донбасі виявили військовий засіб ураження виробництва Росії, повідомив штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

«Під час робіт з розмінування поблизу ділянки розведення військ в районі Станиці Луганської виявлено військовий засіб ураження виробництва Російської Федерації 2003 року – термобаричний заряд ТБГ-7В від РПГ-7В. Вказаний боєприпас не виготовляється в Україні, не перебуває на озброєнні Збройних сил України і використовується виключно армією РФ», – заявили в ООС.

За даними ООС, здобуті речові докази долучили до матеріалів кримінального провадження за статтями 437 і 438 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни та порушення законів і звичаїв війни).

За версією слідства, засоби ураження такого типу застосовуються представниками збройних формувань Росії та контрольованої нею адміністрації в Луганській області.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG