Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові розповіли про бойові дії і поранених на Донбасі за день


Українські позиції в Павлополі на півдні Донеччини (на архівному фото) були серед обстріляних противником цього дня
Українські позиції в Павлополі на півдні Донеччини (на архівному фото) були серед обстріляних противником цього дня

У прес-центрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про те, яким був перебіг подій на фронті протягом дня і яких жертв зазнали за цей час українські війська.

За повідомленням, за час із 7-ї до 18-ї години внаслідок бойових дій противника один український військовослужбовець був поранений. Також за цей час російські гібридні сили 15 разів порушили режим припинення вогню, але важкого озброєння не застосовували – вони відкривали прицільний вогонь в основному з гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а також обстрілювали українських військових керованими протитанковими ракетами.

«Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою», – запевнили військові.

У підтримуваних Росією збройних сепаратистських угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», що захопили частини Донецької і Луганської областей і визнані в Україні незаконними і терористичними, не робили ніяких заяв щодо становища на фронті протягом нинішнього дня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG