Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові повідомили про бойові дії і поранених на Донбасі


Село Водяне на півдні Донеччини, одне з обстріляних і 11, і 12 серпня, архівне фото
Село Водяне на півдні Донеччини, одне з обстріляних і 11, і 12 серпня, архівне фото

У прес-центрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про те, яким був перебіг подій на фронті протягом попереднього дня і ранку нинішнього і яких жертв зазнали за цей час українські війська.

За повідомленням, упродовж доби 11 серпня внаслідок бойових дій один український військовослужбовець був поранений, противник 34 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі 4 рази з важкого озброєння.

Крім того, вже впродовж 12 серпня станом на 7-у годину ранку бойовики двічі відкривали вогонь по українських позиціях, втрат немає.

У підтримуваному Росією збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні незаконним і терористичним, заявили про два обстріли їхніх позицій українськими військами протягом 11 серпня і ще два вже вранці 12 серпня. В аналогічному угрупованні «ЛНР», що діє на частині Луганщини, заявили про один обстріл із боку українських силовиків за 11 серпня. Про втрати обидва угруповання мовчать.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG