Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: 94% українців вважають, що Путін є сучасним Гітлером


94% українців вважають, що російський президент Володимир Путін є сучасним Гітлером
94% українців вважають, що російський президент Володимир Путін є сучасним Гітлером

94% українців вважають, що російський президент Володимир Путін є сучасним Гітлером. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва cпільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з опитуванням, повністю згодні з таким твердженням 82,2% опитаних, скоріше згодні, ніж незгодні - 11,8%.

Найменше респондентів повністю погодилося з цією тезою на півдні країни – 72,9%, найбільше – на заході (89,3%)

Говорячи про воєнні злочини, найбільше у пам’яті українців закарбувалися розстріли та катування російськими окупантами жителів Бучі, про що стало відомо після деокупації Київщини. Це вразило 63,2% учасників опитування.

Читайте також: Антон Дробович про ініціативи президента щодо відзначення 8-9 травня, соціологію та «побєдобєсіє»

Також укладачі опитування запитали про те, хто обʼєктивно і фахово висвітлював події під час війни. Кожний восьмий учасник опитування (13,3%) назвав прізвище журналіста Радіо Свобода Віталія Портникова. На першому місці в цьому списку респонденти назвали президента Володимира Зеленського (56,6%), також вказавши імена чинного і колишнього радників голови Офісу президента Михайла Подоляка і Олексія Арестовича, військового експерта Олега Жданова, секретаря РНБО Олексія Данілова і журналіста Юрія Бутусова.

Опитування проводилося з 23 по 30 березня 2023 рок методом особистого інтерв'ю (face-to-face) в усіх регіонах України, за винятком АР Крим, Донецької та Луганської областей, а у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях опитування проводилося на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

XS
SM
MD
LG