Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: літо 2018 року на Донбасі було найспокійнішим від початку конфлікту


Водночас, за словами Мартіна Сайдіка, «навіть одна жертва – це забагато»
Водночас, за словами Мартіна Сайдіка, «навіть одна жертва – це забагато»

Літо 2018 року стало найспокійнішим від початку конфлікту на Донбасі, заявив спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

За його словами, завдяки перемир’ю з початком жнив і у зв’язку з початком навчального року, вдалося значно знизити кількість порушень режиму тиші.

«Протягом усього літа спостерігалося скорочення числа жертв серед цивільного населення. Згідно з попередніми даними ООН, ця кількість у серпні вкотре досягла одного з найнижчих рівнів за весь час конфлікту: дві людини загинули, шестеро були поранені», – сказав спецпредставник ОБСЄ після засідання контактної групи в Мінську 5 вересня.

Водночас він наголосив, що «навіть одна жертва – це забагато».

За словами Сайдіка, підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи до наступного засідання має розробити додаткові заходи із дотримання режиму припинення вогню в зоні конфлікту.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Що роблять російські військові на Донбасі? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG