Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ заявляє про вибухи неподалік спостерігачів і кулі над їхніми головами


Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під обстріл зранку 16 серпня на північно-східній околиці населеного пункту Гольмівського, повідомила прес-служба СММ.

Спостерігачі заявляють, що троє членів патруля місії перебували ззовні, а двоє залишалися в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом член збройних формувань і робітник КП «Компанія «Вода Донбасу» розмовляли зі спостерігачами, тоді як двоє інших озброєних членів збройних формувань (також з автоматами) та двоє робітників КП «Компанія «Вода Донбасу» сиділи в припаркованому неподалік фургоні.

«О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували ззовні автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а потім ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів, після чого пролунали близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100–150 метрів на північ і північний захід. За оцінкою, у випадку двох із цих 10 пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля місії, котрі перебували ззовні автомобілів», – заявили в ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, члени патруля СММ негайно сіли до автомобілів і покинули цей район, після чого успішно повернулися на передову патрульну базу в непідконтрольному українському урядові місті Горлівці.

Раніше в СММ ОБСЄ вже не раз повідомляли і про випадки, коли не просто поблизу патруля ставався обстріл, а самі патрулі, ймовірно, були ціллю обстрілу. Практично завжди це ставалося на окупованих територіях.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG