Доступність посилання

ТОП новини

Курс «Основи сім’ї» в школах необов’язковий, посібники перевидадуть – МОН


Викладання курсу «Основи сім’ї» можливе лише за згоди учнів або їхніх батьків
Викладання курсу «Основи сім’ї» можливе лише за згоди учнів або їхніх батьків

Курс «Основи сім’ї» для учнів 10-11 класів необов’язковий, повідомило Міністерство освіти та науки України.

У відомстві пояснили, що викладання курсу можливе лише за згоди учнів або їхніх батьків. Крім того, закон забороняє залучати кошти батьків на придбання навчальних матеріалів курсів, які є складовою освітньої програми школи.

9 квітня 2020 року комісія вирішила відновити використання у закладах освіти курсу «Основи сім’ї» за умови перевидання відповідних посібників. Таким чином, посібники, схвалені у 2018 році, не можна використовувати в освітньому процесі. У перевиданих книжках мають бути враховані зауваження експертів.

У 2018 році науково-методична комісія з проблем виховання дітей та учнівської молоді вирішила схвалити освітній комплекс «Основи сім'ї». Наприкінці 2019 року це рішення вирішили зупинити після протестів.

Позаштатна радниця тодішнього міністра освіти Ганни Новосад у коментарі «theБабель» пояснила, що батьки були занепокоєні «серйозним християнським православним складником» у посібнику.

Автор курсу Адріан Буковинський, серед іншого, критикував статеві відносини до шлюбу та заявляв, що призначення жінки – «давати життя». Втім, Буковинський наполягав, що його курс відповідає всім вимогам.

XS
SM
MD
LG