Доступність посилання

ТОП новини

Масове отруєння у Києві: перевірили понад 50 точок продажу шаурми


Після масового отруєння у 10 районах Києва перевірили понад 50 точок продажу шаурми.

Як повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби, інспектори виявили 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти.
Порушення, зокрема, стосувалися відсутності маркування на сировині, відчутності особистих медичних книжок, недотримання санітарних та гігієнічних норм, відсутності або непред’явлення дозволів на встановлення МАФів.

За останніми даними, у Києві зареєстрували 87 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, в тому числі 13 випадків серед дітей.

Читайте також: На Київщині через шаурму отруїлися 18 людей – Держпродспоживслужба

Раніше повідомлялося про щонайменше 83 постраждалих внаслідок отруєння шаурмою, 12 з них – діти.

Згідно з повідомленням, 33 випадки пов’язані зі вживанням шаурми, придбаної в МАФі у вигляді автопричепу «Купава», який розташований при виході зі станції метро «Дарниця» в напрямку торговельного центру «Дитячий світ»; 26 випадків пов’язані зі вживанням 29-30 липня шаурми, сосисок у лаваші з майонезом, придбаних у МАФі біля кафе «Річковий порт» на Поштовій площі; 11 випадків – зі вживанням 30 липня шаурми, придбаної в МАФі біля супермаркету VARUS на Оболонському проспекті, ще один випадок – поблизу станції метро «Лісова», отруїлася вагітна жінка.

XS
SM
MD
LG