Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський: педофілія – біль і сором католицької спільноти


Папа Франциск «молить про Боже прощення» через сексуальні домагання з боку священиків
Папа Франциск «молить про Боже прощення» через сексуальні домагання з боку священиків

Папа Римський Франциск заявив, що «молить про Боже прощення» у зв’язку зі скандалом навколо сексуальних домагань із боку священників.

Він дорікнув церкву в Ірландії через те, що протягом десятиліть ірландські католицькі організації забирали дітей у незаміжніх матерів і віддавали їх на усиновлення. За його словами, через цю практику діти відчували себе «покинутими», а «болючі спогади залишали шрами».

Франциск завершив свій візит до Ірландії месою на відкритому повітрі в дублінському Фінікс-парку. На богослужінні були присутні кілька сотень тисяч людей. Одночасно в інших міста відбулися багатотисячні демонстрації проти насилля з боку священиків. У місті Туам протестувальники зачитали імена близько 800 дітей, померлих у місцевому притулку, який перебуває під керуванням церкви, – здебільшого у 1950-х роках.

Також читайте: Перший за 40 років візит папи в Ірландію: Франциск засудив сексуальне насильство священиків

Під час свого візиту до Ірландії Франциск, зокрема, зустрівся з вісьмома колишніми жертвами сексуальних зловживань з боку священиків.

Частина засобів інформації розкритикували понтифіка за те, що він не запропонував жодних практичних рішень для подолання кризи зі священиками-педофілами. Останній великий скандал, пов’язаний з цією темою, стався в американському штаті Пенсильванія, де 17 серпня велике журі оприлюднило доповідь, з якої випливає, що понад 300 священиків-педофілів з 1950-х років поглумилися над більш ніж тисячею неповнолітніх в шести єпархіях штату.

XS
SM
MD
LG