Доступність посилання

ТОП новини

На параді в Києві пролетять Мі-14 під керуванням офіцерів, які залишили Крим у 2014-му


Гелікоптер Мі-14 10-ї авіабригади ВМС України
Гелікоптер Мі-14 10-ї авіабригади ВМС України

Під час військового параду до Дня Незалежності України в Києві 24 серпня в складі повітряної колони над Хрещатиком пролетять чотири Мі-14 під керуванням офіцерів, які передислокувалися на материкову частину України після анексії півострова.

Один із них – командир 10-ї авіабригади ВМС Збройних сил України – колишньої Сакської бригади морської авіації – Ігор Бедзай.

Як повідомив Бедзай проектові Радіо Свобода Крим.Реалії, у військовому параді в Києві вертольоти морської авіації беруть участь вперше. Він нагадав, що в 2009 році на військовому параді в столиці України, під час прольоту авіації, були задіяні літаки-амфібії Бе-12 тодішньої Сакської авіабригади.

Раніше стало відомо, що колону курсантів Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» на параді в Києві очолить офіцер Ростислав Шаров, який залишив Крим після анексії.

Авіаційна бригада ВМС України була створено 20 серпня 2004 року на базі кількох військових частин. Пунктом її постійної дислокації було селище Новофедорівка поблизу Сак в Криму. Навесні 2014 року, під час російської анексії Криму, українські морські льотчики здійснили переліт на аеродром у Миколаєві.

Дивіться трансляцію параду в ефірі Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG