Доступність посилання

ТОП новини

Рух на трасі Київ-Чоп зупиняли через паліїв трави – Укравтодор


У Держагентстві нагадали, що підпал сухої трави чи сміття є адміністративним порушенням і карається законом
У Держагентстві нагадали, що підпал сухої трави чи сміття є адміністративним порушенням і карається законом

Рух на трасі Київ-Чоп біля Рівного тимчасово зупиняли 5 квітня через густий дим, спричинений підпалом сухої трави, повідомляє Укравтодор.

«Рух регулювали патрульні, а понад десяток рятувальників намагались загасити вогонь. Складність полягала в тому, що було декілька осередків загорянь на значній відстані одне від одного, а також надзвичайно сильне задимлення та пориви вітру, що роздмухували вогонь на більшу площу. Через густий дим існувала загроза для водіїв транспортних засобів, що проїжджали неподалік пожежі», – повідомило Державне агентство автомобільних доріг України у фейсбуці.

За повідомленням, пожежу вдалося загасити через дві з половиною години.

У Держагентстві нагадали, що підпал сухої трави чи сміття є адміністративним порушенням і карається законом, а втручання в діяльність транспортної інфраструктури і перекриття доріг – кримінально карані діяння.

Служба автомобільних доріг у Рівненській області ініціює розслідування скоєних злочинів.

Державна служба з надзвичайних ситуацій раніше закликала не провокувати пожежі в природних екосистемах. За даними ДСНС, лише за минулу добу в Україні було 803 випадки загорянь на відкритих територіях і у природних екосистемах, а від початку року ця цифра становить 14 тисяч 87 пожеж, які завдають значної шкоди природі і людям.

XS
SM
MD
LG