Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди: поліція не виключає, що напад чоловіка на вокзалі в Амстердамі міг бути терактом


Поліція оточила район поблизу центрального залізничного вокзалу в Амстердамі, Нідерланди, 31 серпня 2018 року
Поліція оточила район поблизу центрального залізничного вокзалу в Амстердамі, Нідерланди, 31 серпня 2018 року

Поліція Нідерландів 1 вересня заявила, що розслідує напад чоловіка із ножем на центральному вокзалі Амстердама як можливий терористичний акт.

«Ми розглядаємо всі сценарії, а також найгірший – тероризм», – заявив представник поліції Роб ван дер Він. За його словами, двоє постраждалих мають тяжкі поранення.

Згідно з повідомленням, нападник, якого підстрелила поліція після того, як він вдарив ножем двох людей на вокзалі, – 19-річний афганець із дозволом на проживання в Німеччині.

Інцидент стався 31 серпня незабаром після полудня. Тисячі пасажирів і туристів були евакуйовані з залізничного вокзалу, через який щодня проходить близько 250 тисяч пасажирів.

Досі Нідерланди не опинялися в центрі серії терактів, які за останні роки відбулися в сусідніх Франції, Бельгії та Великій Британії.

Читайте також: У Нідерландах скасували конкурс карикатур на пророка Магомета через протести у Пакистані

Афганський екстремістський рух «Талібан» 30 серпня закликав до нападів через плани нідерландського ультраправого політика Геерта Вілдерса провести конкурс карикатур на мусульманського пророка Магомета. Подія зрештою була скасована після погроз талібів.

XS
SM
MD
LG