Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі згадують жертв Смоленської трагедії


Уламки літака, внаслідок катастрофи якого загинули члени урядової делегації Польщі, Смоленськ, Росія, 13 квітня 2010 року
Уламки літака, внаслідок катастрофи якого загинули члени урядової делегації Польщі, Смоленськ, Росія, 13 квітня 2010 року

У столиці Польщі Варшаві 10 квітня відбуваються жалобні заходи в дев’яті роковини смоленської авіакатастрофи, повідомляє Польське радіо. Представники державної влади Польщі поклали вінки та квіти до пам’ятників загиблому президенту Леху Качинському та жертвам Смоленської трагедії. Перед тим в одному з центральних храмів польської столиці відбулося богослужіння.

Перед Президентським палацом відбувся Переклик пам’яті з нагадуванням імен та прізвищ 96 жертв катастрофи урядового літака Ту-154М. Вінки також поклали до портрету президентської пари – Леха та Марії Качинських.

Приблизно 60 людей взяли участь у демонстрації перед посольством Російської Федерації у Варшаві в переддень роковин смоленської авіакатастрофи. Присутні вимагали від Росії повернення уламків та чорних скриньок літака Ту-154М. На одному з транспарантів був напис «Смоленськ 2010. Пам’ятаємо».

10 квітня 2010 року в авіакатастрофі літака, що розбився неподалік Смоленська, загинули 96 людей, зокрема, президент Лєх Качинський і його дружина Марія, найвищі командувачі Війська польського та останній президент Республіки Польща у вигнанні Ришард Качоровський. Польська делегація летіла на меморіальні заходи до 70-х роковин катинського злочину.

XS
SM
MD
LG