Доступність посилання

ТОП новини

Понад 60 громадських діячів і політиків закликали захистити євроатлантичний курс України


Понад 60 українських громадських та політичних діячів заявили про необхідність продовження курсу на євроатлантичну інтеграцію України
Понад 60 українських громадських та політичних діячів заявили про необхідність продовження курсу на євроатлантичну інтеграцію України

Понад 60 українських громадських та політичних діячів заявили про необхідність продовження курсу на євроатлантичну інтеграцію України. Вони створили громадсько-політичну платформу «Євроатлантичний порядок денний для України» і схвалили спільний маніфест.

Серед учасників платформи – науковець Сергій Квіт, журналіст Роман Чайка, ветеран бойових дій на Донбасі Павло Білоус, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлвнтичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, депутати парламенту Ганна Гопко, Сергій Висоцький, Андрій Левус, Вікторія Пташник та інші.

«Україна потребує значних гуманітарних змін і реформ, що можуть відбутися лише за умови збереження курсу на євроатлантичну інтеграцію. Сучасний мінливий глобальний світ не залишає нам альтернативи. Наша платформа буде робити все для протидії будь-яким спробам проросійського реваншу», – вказав професор Києво-Могилянської академії, міністр освіти у 2014–2016 роках Сергій Квіт.

Нині у Верховній Раді перебуває законодавча ініціатива, яка передбачає внесення змін до Конституції України про закріплення стратегічного курсу країни в напрямі ЄС і НАТО. Голова парламенту Андрій Парубій пропонує депутатам розглянути це питання вже 7 лютого.

XS
SM
MD
LG