Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: наприкінці серпня має відбутися нарада з українськими дипломатами


За словами Петра Порошенка, на нараді обговорюватимуть дії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України
За словами Петра Порошенка, на нараді обговорюватимуть дії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України

Президент країни Петро Порошенко заявляє, що він наприкінці серпня має провести нараду з керівниками закордонних дипломатичних установ України.

«Скоординуємо дії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави і визначимо ключові пріоритети щодо всього комплексу наших зовнішніх відносин», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Росія, яка подала до Ради безпеки ООН пропозицію щодо сил організації на Донбасі, домагається, щоб ці сили дислокувалися тільки поблизу лінії контакту в місцях, де працюють спостерігачі ОБСЄ, і мали за завдання тільки охорону цих спостерігачів.

Читайте також: Представники «нормандської четвірки» у Берліні говорили про миротворців ООН для Донбасу – МЗС

Україна і її західні союзники відкинули такі обмеження і наполягають, що ці сили повинні працювати на всій окупованій території Донбасу, включно з неконтрольованою нині ділянкою українсько-російського кордону, і мати широкий миротворчий мандат.

Крім того, Київ і Захід відкидають будь-яке узгодження подробиць можливої місії ООН із бойовиками, які не є стороною мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Обговорення можливості та умов розміщення сил ООН на окупованій території Донбасу все ще триває.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG