Доступність посилання

ТОП новини

Візиту Порошенка до Молдови не планується – посольство після заяв Додона


Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що умовою діалогу з президентом Молодви є підтримка цілісності України включно з Кримом
Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що умовою діалогу з президентом Молодви є підтримка цілісності України включно з Кримом

У робочому графіку президента України Петра Порошенка візитів до Молдови не передбачено, повідомляє посольство України в Молдові.

«У робочому графіку глави Української держави – президента України Петра Порошенка візитів до Республіки Молдова не передбачено. Посольство України не коментує інформацію, що з’явилася в ЗМІ», – йдеться в заяві посольства у Facebook.

Напередодні президент Молдови Ігор Додон заявив, що 13 лютого з візитом в його країну приїде президент України Петро Порошенко, але зустрічі голів держав не буде. Додон наголосив, що не хоче зустрічатися з Порошенком, «щоб не втручатися у виборчий процес в Україні».

Президент Молдови Ігор Додон відомий своїми проросійськими поглядами і вважається другом російського президента Володимира Путіна.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що умовою діалогу з Додоном є підтримка цілісності України включно з Кримом.

В інтерв’ю Радіо Свобода минулого року Додон заявляв, що готовий до «діалогу, будь-яких контактів» з Україною. Під час виборчої кампанії, у листопаді 2016 року, Ігор Додон казав, що Крим є «де-факто російською територією».

XS
SM
MD
LG