Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив з держсекретарем США Крим і Донбас


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Майком Помпео, зокрема про Крим і Донбас.

Як повідомляє прес-служба президента, сторони «підтримали підходи до подальшої протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, в тому числі з урахуванням останніх контактів між керівниками двох держав».

За повідомленням, сторони наголосили, що політика санкцій щодо Росії зберігатиметься, допоки не буде відновлена територіальна цілісність України, включно з Кримом.

В адміністрації президента заявляють, що співрозмовники особливу увагу приділили питанню звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму.

У Держдепартаменті США також повідомляють про розмову Порошенка і Помпео. За повідомленням, Помпео знову підтвердив підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України, він наголосив, що Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають спроби анексії Росією Криму.

Читайте також –​ Декларація про Крим: США підтвердили, що відкидають російську анексію

25 липня Майк Помпео проголосив «Кримську декларацію». Згідно з нею, США закликають Росію припинити окупацію Криму. Документ, зокрема, привітали Україна, Велика Британія та Польща.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG