Доступність посилання

ТОП новини

Росія має на меті окупацію Азовського моря – Порошенко


Українські морські піхотинці на березі Азовського моря цього тижня тренувалися відбивати десант
Українські морські піхотинці на березі Азовського моря цього тижня тренувалися відбивати десант

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Washington Post заявив, що метою Росії є окупація Азовського моря, повідомляє прес-служба Адміністрації президента 15 вересня.

«Мета Росії - окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Це жорстке порушення міжнародного права, і ми не можемо це прийняти. Ми зміцнюємо наших військових там і порушуємо справу проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду», – наголосив Порошенко.

Він наголосив, що Україна має абсолютно чіткий правовий статус в Азовському морі. «Росія не має права атакувати або спиняти наші судна, які перевозять товари та пасажирів з двох важливих портів України, Маріуполя та Бердянська. Якщо Росія не зупиниться, у нас є лише один інструмент – санкції», – зазначив Петро Порошенко.

Читайте також: Прикордонники заявили про «небезпечні маневри» російського корабля в Азовському морі

Україна працює над тим, щоб інші країни, чиї кораблі російські прикордонники затримували в Азовському морі, долучилися до позову проти Росії, заявив у коментарі Радіо Свобода міністр закордонних справ України Павло Клімкін 14 вересня під час 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Також на цю тему: На узбережжі Азовського моря пройшли спільні навчання морської піхоти, авіації та артилерії ЗСУ

За словами міністра закордонних справ України, Росія свідомо намагається зупинити судноплавство в Азовському морі, і називає це «елементами блокади».

Київ подав позов на дії Росії у рамках конвенції з морського права. Скарга України стосується Азовського та Чорного морів, Керченської протоки та Керченського мосту, будівництво якого Україна вважає незаконним.

XS
SM
MD
LG