Доступність посилання

ТОП новини

Грошове забезпечення військових зросте на 37% наступного року – Порошенко


Президент закликав військове керівництво України до якнайшвидшого завершення переходу української армії на стандарти НАТО
Президент закликав військове керівництво України до якнайшвидшого завершення переходу української армії на стандарти НАТО

Президент України Петро Порошенко заявляє, що грошове забезпечення військових зросте на 37% наступного року. Про це голова держави сказав 20 вересня, виступаючи зі щорічним посланням у парламенті.

«Грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ наступного року буде збільшене на 37%. У жовтні почнемо здавати в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників: 184 нових приміщення, у яких поселяться приблизно 23 тисячі солдатів, частина цього року, частина – вже наступного», – сказав Порошенко.

Він закликав керівництво Міноборони і Збройних сил до нестандартних й асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника, якнайшвидшого завершення переходу української армії на стандарти НАТО.

«Сьогодні маємо узяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізація, доозброєння і переозброєння, перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії», – сказав він.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що видатки на потреби армії та сектор безпеки й оборони в бюджеті України на 2019 рік складуть 201 мільярд гривень, що дорівнює 5% внутрішнього валового продукту.

XS
SM
MD
LG