Доступність посилання

ТОП новини

Пожежі почастішали – ДСНС про початок сезону забороненого спалювання сміття


Напередодні тільки на Закарпатті рятувальники 25 разів виїжджали на гасіння пожеж сміття, сухої рослинності та чагарників (фото ілюстративне)
Напередодні тільки на Закарпатті рятувальники 25 разів виїжджали на гасіння пожеж сміття, сухої рослинності та чагарників (фото ілюстративне)

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили про почастішання виїздів пожежників на гасіння пожеж на відкритих територіях із настанням весни.

«У багатьох регіонах країни ще не розтанув сніг, а люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше здійснюється випалюванням, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, напередодні тільки на Закарпатті рятувальники 25 разів виїжджали на гасіння пожеж сміття, сухої рослинності та чагарників.

Читайте також: Верховна Рада збільшила штрафи за підпал трави й лісові пожежі

«ДСНС нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці», – звертаються у відомстві.

За даними ДСНС, торік в екосистемах було ліквідовано понад 40 тисяч пожеж, лише пожежна авіація здійснила понад тисячу вильотів для гасіння лісових пожеж.

XS
SM
MD
LG