Доступність посилання

ТОП новини

Достатніх доказів причетності Путіна до отруєння Скрипалів поліція не має – Скотланд-Ярд


Британська поліція вважає, що президент Росії, імовірно, схвалив замах
Британська поліція вважає, що президент Росії, імовірно, схвалив замах

Президент Росії Володимир Путін, імовірно, особисто схвалив замах на Скрипалів, але достатніх доказів для висунення йому офіційних звинувачень у поліції Великої Британії немає. Про це 7 серпня заявили в Скотланд-Ярді, пише газета The Guardian.

«Ми офіцери поліції, і тому ми повинні виходити з доказів. Було багато припущень про те, хто несе відповідальність (за замах на Скрипалів – ред.), хто віддавав накази, і все це ґрунтується на людських уявленнях про Росію. Я маю спиратися на докази», – заявив голова контртерористичного підрозділу Скотланд-Ярду Ніл Басу.

Він зазначив, що поліція готова висунути офіційні звинувачення ймовірним виконавцям замаху, Олександру Петрову і Руслану Боширову, яких Лондон вважає співробітниками російської розвідки.

Колишній полковник ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в англійському Солсбері навесні 2018 року. Вони вижили, але застосовани проти них радянська нервово-паралітична речовина «Новачок» пізніше отруїла ще кількох людей, одна з постраждалих померла. Лондон офіційно звинувачує в причетності до події Кремль. У Москві всі звинувачення категорично відкидають.

XS
SM
MD
LG