Доступність посилання

ТОП новини

Перша ластівка: австралійська авіакомпанія Qantas припиняє всі міжнародні рейси


Літак Boeing 787-9 Dreamliner авіакомпанії Qantas приземляється в аеропорту Сіднея, архівне фото, 2017 рік
Літак Boeing 787-9 Dreamliner авіакомпанії Qantas приземляється в аеропорту Сіднея, архівне фото, 2017 рік

Австралійська авіакомпанія Qantas Airways оголосила про припинення всіх своїх міжнародних рейсів через пандемію коронавірусної інфекції.

Більшість із приблизно 30 тисяч співробітників Qantas відправлені у вимушену відпустку. 20 березня в Австралії стане чинною заборона на в'їзд іноземних громадян, за винятком тих, хто має дозвіл на проживання.

Раніше один із найбільших світових авіаперевізників, компанія Lufthansa заявила, що значна частина її флоту поки залишиться на землі – 700 із більш ніж 750 літаків.

Lufthansa також скорочує на 20% виплати своєму керівному складу. Перевізник попередив, що якщо пандемія затягнеться надовго, то авіаційна галузь може не впоратися з кризою без суттєвої державної підтримки.

Lufthansa вважається флагманським перевізником Німеччини і найбільшим авіаконцерном Європи, до якого також входять Swiss International, Austrian Airlines і Brussels Airlines. Коментарям її керівництва передували схожі заяви інших представників галузі. Вони також вказували на необхідність державних дотацій через обмеження авіасполучення урядами багатьох країн.

Акції американських авіакомпаній значно подешевшали на торгах 19 березня після того, як адміністрація президента Дональда Трампа запропонувала їм кризові позики на суму 50 мільярдів доларів, але не гранти, на яких вони наполягали.

Американська Delta Air Line – найбільша авіакомпанія світу за низкою критеріїв – напередодні заявила, що залишить на землі понад 600 своїх пасажирських лайнерів, скоротивши число рейсів більш ніж на 70%, поки попит не почне відновлюватися.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG