Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила в цілому законопроєкт про зміни в законодавстві у зв’язку з COVID-19


Дмитро Разумков, голова Верховної Ради
Дмитро Разумков, голова Верховної Ради

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 17 березня затвердила в цілому проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19». За це депутати проголосували конституційною більшістю, документ підтримали 344 законодавці.

Документ, серед іншого, передбачає:

• адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення режиму обсервації, за умисне зараження коронавірусом;

• можливість піти у відпустку або дистанційну роботу на час карантину;

• надбавки медперсоналу, який бере участь в ліквідації епідеміі;

• звільнення від ПДВ на час карантину ввезення ліків та медичного обладнання.

Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 32 тисяч гривень, повідомляє Національна поліція.

Також Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3220 щодо підтримки підприємців у період карантину через коронавірус.

Верховна Рада у вівторок зібралася на позачергове засідання, метою якого є розгляд законопроєктів щодо протидії коронавірусній інфекції.

Як попередив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, на позачерговому засіданні не буде деяких депутатів, які, повернувшись із закордонних відряджень, почуваються зле. Про кого саме йдеться, невідомо.

Перед засіданням керівництво парламенту заявило, що всі депутати мають бути у захисних масках. Попри це, сам голова парламенту Дмитро Разумков і значна частина депутатів працюють без такого захисту.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG