Доступність посилання

ТОП новини

Позачергове засідання Ради може відбутися 9 або 10 квітня – Разумков


Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що позачергове засідання парламенту може відбутися цього тижня – 9 або 10 квітня. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Думаю, що на цьому тижні, так само, буде позачергове засідання Верховної Ради України. Я думаю, що це буде відбуватися ближче до кінця тижня. Можливо, четвер, можливо, п’ятниця. Буде багато залежати від комітетів», – повідомив Разумков.

Він додав, що головним питанням мають стати зміни до держбюджету.

«Досить плідно і тісно співпрацює сьогодні профільний комітет, Кабінет міністрів України, Міністерство фінансів. Я думаю, що найближчим часом їхній доробок буде вже запропонований до розгляду народним депутатам, будуть враховані ті поправки та пропозиції, які також з’являться. І на позачерговому засіданні ми будемо розглядати це питання», – сказав Разумков.

У період дії карантину народні депутати працюють у комітетах, тимчасових спеціальних і слідчих комісіях та депутатських фракціях. Позачергове засідання скликається при зібраних 150 підписах народних депутатів. На такому засіданні раніше сьогодні наполягала партія «Європейська солідарність».

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що Верховна Рада цього тижня затвердить доопрацьований проєкт змін до державного бюджету на 2020 рік, назвавши його «оновленим бюджетом надзвичайної ситуації».

30 березня Верховна Рада відхилила запропоновані урядом зміни до кошторису на 2020 рік, відправивши документ на доопрацювання до повторного першого читання.

XS
SM
MD
LG