Доступність посилання

ТОП новини

Чоловіку дали умовний термін за «столи та стільці» для «референдуму ЛНР» – прокуратура


Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки
Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки

Новопсковський районний суд Луганської області засудив одного із жителів цього району до умовного терміну за участь в організації та проведенні не визнаного українською владою «референдуму» про незалежність угруповання «ЛНР», повідомила Генеральна прокуратура України. Його засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки.

Громадянина визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

«Чоловік разом з іншою особою, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, принесли столи та стільці до приміщення сільського клубу, де облаштували так звану «дільничну виборчу комісію», – заявили в ГПУ, уточнивши, що події відбувалися в селі Закотне.

Крім того, він виконував функції «члена виборчої комісії», зокрема здійснював облік людей, які брали участь у «голосуванні», а по завершенню незаконного «референдуму» передав цей список «голові дільниці», додали в ГПУ.

За даними слідства, напередодні обвинувачений запрошував місцевих мешканців взяти участь у «голосуванні».

Референдуми про відокремлення частини Донецької та Луганської областей відбулися 11 травня 2014 року на тлі збройного конфлікту. Їхні результати не визнає ні український уряд, ні міжнародна спільнота.

XS
SM
MD
LG