Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони розповіли, скільки українців за кордоном оновили свої дані у застосунку «Резерв+»


Понад 14 тисяч військовозобов’язаних українців, які перебувають за кордоном, оновили свої дані через застосунок «Резерв+»
Понад 14 тисяч військовозобов’язаних українців, які перебувають за кордоном, оновили свої дані через застосунок «Резерв+»

Понад 14 тисяч військовозобов’язаних українців, які перебувають за кордоном, оновили свої дані через застосунок «Резерв+», йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства оборони.

«З 18 травня через застосунок «Резерв+» свої дані оновили понад 14 тисяч військовозобов’язаних за кордоном у 124 країнах», – розповіли у відомстві.

За даними Міноборони, лідерами серед країн стали Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди і Словаччина.

«Наші громадяни за кордоном користуються застосунком для уточнення даних, що є важливим вчинком для країни. Ми цінуємо це та продовжуємо розвивати зручні сервіси для усіх», – зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

У Міноборони також назвали загальні цифри – скільки українців оновили свої дані згідно з новими нормами мобілізації в Україні, які набули чинності з 18 травня. А саме:

  • понад 1,1 млн військовозобов’язаних оновили дані через «Резерв+»;
  • майже 55 тисяч – через ЦНАП;
  • близько 38 тисяч – через ТЦК.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG