Доступність посилання

ТОП новини

У РФ дисидента Скобова відправили до психіатричної лікарні для проведення експертизи


Олександр Скобов
Олександр Скобов

Публіциста та дисидента Олександра Скобова, звинуваченого у «виправданні тероризму» та участі в «терористичній спільноті», направили на судово-психіатричну експертизу на 30 днів, повідомляє видання «Ротонда».

Санкт-Петербурзький міський суд через це переніс засідання з розгляду апеляції щодо запобіжного заходу Скобову.

66-річного Скобова затримали 3 квітня 2024 року у справі про «виправдання тероризму». Приводом для справи проти дисидента став його пост про підрив Керченського мосту. Причому Скобов написав два повідомлення на цю тему: в одному він пошкодував, що міст після удару безпілотників не був остаточно зруйнований, а в другому зазначив, що знищення Кримського мосту «надзвичайно важливе не тільки з суто військового погляду, а й з військово-політичного», оскільки після цього, на думку Скобова, Путін може піти на «імпульсивні кроки, після яких країни НАТО зовсім не зможуть далі ухилятися від прямого вступу у війну».

У травні стало відомо, що проти Скобова порушили ще одну справу – про участь у «терористичній спільноті». Його дружина, археолог Ольга Щеглова припускає, що приводом для переслідування став «Форум вільної Росії», заснований шахістом Гаррі Каспаровим – Скобов брав участь у заходах форуму. На початку року проти Каспарова та ще трьох учасників «Форуму вільної Росії» також порушили справи про «терористичну спільноту». Сиктивкарський міський суд заочно заарештував усіх чотирьох.

Скобов у радянські часи випускав антиурядовий журнал «Перспективи». У СРСР його двічі відправляли на примусове лікування через участь в опозиційній діяльності.

Форум

XS
SM
MD
LG