Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Росії пропонує визнати недійсними вибори в Примор’ї після заяв про фальсифікації


Новий тур виборів ЦВК Росії пропонує провести в Приморському краї через три місяці
Новий тур виборів ЦВК Росії пропонує провести в Приморському краї через три місяці

Голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова запропонувала визнати недійсними вибори губернатора Приморського краю, де Комуністична партія заявила про фальсифікації після того, як її кандидат програв висуванцеві владної партії «Єдина Росія».

Як заявила 19 вересня Памфілова, аналіз даних, які має в своєму розпорядженні Центрвиборчком, дозволяє ухвалити рішення, не відкладаючи.

Новий тур виборів у Приморському краї ЦВК Росії пропонує провести через три місяці.

Другий тур виборів губернатора Приморського краю відбувся 16 вересня. Протягом майже всього періоду підрахунку голосів із відривом 5-6 відсотків лідирував кандидат від КПРФ Андрій Іщенко. Однак вранці 17 вересня з’ясувалося, що, за попередніми результатами, переміг кандидат від «Єдиної Росії» Андрій Тарасенко.

Іщенко заявив, що на користь його суперника «вкинули» до 40 тисяч голосів. З 17 вересня у Владивостоці відбуваються стихійні акції проти фальсифікацій на виборах губернатора Примор'я.

19 вересня до Владивостока прибула спеціальна комісія Центрвиборчкому, яка перевіряє повідомлення про порушення на виборах губернатора Приморського краю.

XS
SM
MD
LG