Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська тричі атакували позиції ЗСУ біля Старомайорського та Роботиного


Знищена бронетехніка на позиціях ЗСУ біля села Роботине, Запорізька область, грудень 2023
Знищена бронетехніка на позиціях ЗСУ біля села Роботине, Запорізька область, грудень 2023

Російська армія протягом доби завдала сім ракетних і 60 авіаційних ударів, а також завдала 73 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по українських позиціях і цивільних об’єктах протягом дня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил увечері 27 березня. За добу на фронті зафіксували 49 бойових зіткнень.

На північних напрямках обстановка протягом дня суттєво не змінювалася. На Куп’янському та Херсонському напрямках командування наступальних дій армії РФ не фіксувало.

На Лиманському напрямку українські підрозділи відбили дві спроби російських загарбників прорвати оборону поблизу Тернів. Чотири російських атаки відбито поблизу Іванівського та Андріївки на Бахмутському напрямку, це дев’ять – у районі Бердиів, Семенівки та Невельського на Авдіївському.

Читайте також: Полюють на цінну техніку за 100 км від фронту: чому російські «Орлани» складно збити і що з цим робити

За зведенням, ЗСУ продовжують тримати оборону на Новопавлівському напрямку: «в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ».

«На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 3 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області», – йдеться в зведенні.

Генштаб звітує про 10 ударів української авіації по російських військах і техніці, а також ураження низки військових цілей РФ ракетними військами.

За попередню добу командування зафіксувало 26 спроб Росії прорвати оборону на Новопавлівському напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG