Доступність посилання

ТОП новини

Росія та Китай становлять найсерйознішу загрозу для кібербезпеки – директор розвідки США


Директор національної розвідки США Ден Коутс
Директор національної розвідки США Ден Коутс

Росія та Китай, які прагнуть розширити свій глобальний вплив, через шпигунство та кібератаки становлять найсерйознішу загрозу для Сполучених Штатів, заявив 29 січня в Сенаті США директор національної розвідки Ден Коутс.

У доповіді про глобальні загрози Коутс вказав, що відносини Кремля з Пекіном «ближчі, ніж це було впродовж багатьох десятиліть», і це створює ще більшу загрозу, оскільки частина союзників США віддаляються від Вашингтона у відповідь на зміну американської політики в сферах безпеки і торгівлі.

«Китай, Росія, Іран і Північна Корея все частіше використовують кібероперації для того, щоб загрожувати водночас і мисленню (громадян США – ред.), і комп’ютерам у різні способи – через крадіжку інформації, вплив на наших громадян або порушення критичної інфраструктури», – відзначив Коутс.

Директор національної розвідки США також повідомив, що ймовірно, що противники Сполучених Штатів уже шукають шляхи втручання у вибори 2020 року, вдосконалюють свої можливості та додають нові тактики, які можуть збільшити соціальну і расову напруженість усередині країни, підірвати довіру до влади і політиків, які вважаються антиросійськими.

XS
SM
MD
LG