Доступність посилання

ТОП новини

Москва оголосила про перенесення мирних переговорів щодо Афганістану


Міністерство закордонних справ Росії, ілюстративне фото
Міністерство закордонних справ Росії, ілюстративне фото

Міністерство закордонних справ Росії повідомило 27 серпня, що багатосторонні переговори, спрямовані на припинення війни в Афганістані, були відкладені після прохання президента цієї країни Ашрафа Гані.

Згідно із заявою зовнішньополітичного відомства Росії, плановані раніше на 4 вересня 12-тисторонні переговори, в яких мали взяти участь представники руху «Талібан», не скасовані, а перенесені відкладені на іншу дату.

Минулого тижня Сполучені Штати та Афганістан заявили, що не візьмуть участі в мирних переговорах, які Москва прагне провести у вересні, Кабул натомість вважає за краще проводити прямі переговори з талібами.

Читайте також: США призначать спецпосланця з Афганістану для сприяння мирним переговорам

Представник міністерства закордонних справ Афганустану Сібґатулла Ахмаді 22 серпня розповів афганській службі Радіо Свобода, що рішення не брати участь у московській конференції ухвалене після консультацій між президентом Ашрафом Гані та іншими чиновниками, і це може спонукати Москву скасувати анонсовану нараду представників ряду країн.

Представник Держдепартаменту США також підтвердив попередні повідомлення, що Сполучені Штати не братимуть участі в нараді. Він вказав, що ці переговори «навряд чи можуть привести до будь-якого прогресу» для мирного врегулювання.

XS
SM
MD
LG