Доступність посилання

ТОП новини

Росія відповіла на звинувачення в причетності до сутичок у Шарлотсвіллі


Сутички у Шарлотсвіллі, США, 11 серпня 2017 року
Сутички у Шарлотсвіллі, США, 11 серпня 2017 року

Посольство Росії в США відкинуло звинувачення на адресу Москви в причетності до сутичок в американському Шарлотсвіллі, які відбулися у серпні 2017 року.

«Де хоча б один факт на підтвердження цих інсинуацій? Їх немає в принципі, як немає жодного доказу інших, настільки ж абсурдних звинувачень на адресу Росії у втручанні в американські внутрішні справи. Ми регулярно звертаємо на це увагу і адміністрації США, і широкого загалу», – пише посольство на своїй сторінці у Facebook.

12 серпня член Палати представників Конгресу США Том Гарретт заявив, що Федеральне бюро розслідувань підозрює Росію у причетності до безладів у Шарлотсвіллі, штат Вірджинія, в 2017 році.

Тоді в цьому американському місті пройшла акція націоналістів, яка обернулася масовими безладами. Причиною сутичок стало рішення міської влади демонтувати пам'ятник генералу Роберту Лі, який очолив сили Конфедерації під час Громадянської війни в США в 1861-1865 роках.

У результаті сутичок одна людина загинула, 30 були поранені. Президент США Дональд Трамп тоді засудив дії націоналістів, але зазначив, що у насиллі винні обидві сторони.

XS
SM
MD
LG