Доступність посилання

ТОП новини

Фігуранти «бурштинової справи» не з’явилися для вручення обвинувального акта – САП


Народний депутат України Борислав Розенблат є фігурантом «бурштинової справи»
Народний депутат України Борислав Розенблат є фігурантом «бурштинової справи»

Фігуранти так званої «бурштинової справи» не з’явилися 20 вересня для вручення обвинувального акта, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

«На повторний виклик 20.09.2018 року підозрювані та їхні захисники також не з’явилися. Частина з них того ж дня захворіла гіпертонічним кризом; дехто з «хворих» при цьому випадково зустрівся у день виклику за кермом автомобіля з прокурором, а хтось, обіцяючи напередодні з’явитися, не прийшов і доручив дружині надати до прокуратури листа з роз’ясненнями чинного законодавства щодо порядку виклику; хтось надав перевагу бути присутнім у парламенті, а не з’явитися до чи після пленарного засідання для участі у п’ятихвилинній процесуальній дії, очевидно очікуючи рішення адміністративного суду», – заявили в САП.

У відомстві знову викликали фігурантів справи для вручення обвинувального акта – у будь-який день наступного робочого тижня.

У червні 2017 року детективи НАБУ затримали низку осіб за підозрою в причетності до вимагання й одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними НАБУ,є щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, загальна сума хабара – понад 300 тисяч доларів США. Фігурантами цієї справи є народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков.

За версією слідства, Максим Поляков і Борислав Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення слідства відкидають.

У лютому 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

20 вересня адвокат народного депутата Борислава Розенблата заявив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Національного антикорупційного бюро України щодо його підзахисного в «бурштиновій справі».

XS
SM
MD
LG